IKT-overenskomsten

Hovedoppgjør 2024

IKT-streiken er avsluttet med viktige seiere

Etter tretten dager kunne EL og IT Forbundet avslutte streiken, etter at Abelia kom forbundet i møte på flere sentrale krav.

–  Gjennom streiken har vi oppnådd en avtale som vil føre til gode endringer for de som jobber på IKT-overenskomsten, og vil legge et godt grunnlag for lokalt samarbeid framover, sier forbundssekretær Geir Aasen i EL og IT Forbundet. 

Over 300 av forbundets medlemmer har vært i streik siden torsdag 27. juni etter brudd i både forhandlingen i mai, og meklingen i juni. Dagens enighet gir et generelt tillegg på 7 kr/t, pluss et bransjetillegg på 3 kr/t. Minstelønnssatsene for 6 år er hevet med kr 33 000 for ufaglærte, og kr 41 000 for faglærte fra 2023-satsene. 

Endringene i avtalen gir også blant annet forbedringer rundt lokale lønnsforhandlinger, kompetanseutvikling, beredskapsvakt, og kunstig intelligens. I tillegg skal EL og IT Forbundet og Abelia jobbe sammen mot neste hovedoppgjør for å finne en løsning på problemene med operatør-begrepet i avtalen.

Les mer: Enighetsprotokoll (.pdf)

– Vi hadde ikke fått til et godt resultat uten den stødige innsatsen og bidragene fra medlemmene – enten som streikevakter, organisatorer, tillitsvalgte eller vaffelstekere. De kan alle gå inn i ferien med god samvittighet og en enorm takk fra forbundet, sier Aasen. 

IKT-overenskomsten omfatter 45 bedrifter og 1190 medlemmer. 

Oppgjøret sendes nå ut til uravstemning blant medlemmene.