Bedriftsavtalen

Mellomoppgjør 2023

Enighet i lønnsoppgjøret med samfunnsbedriftene

Det ble i dag oppnådd enighet i forhandlingene med Samfunnsbedriftene på Bedriftsavtalen – hovedtariffavtalen for selvstendige bedrifter i kommunal sektor.

Stillinger uten særskilt krav om utdanning gis et generelt tillegg på kr 26 300. Fagarbeidere får et generelt tillegg på kr 27 000,- og fagarbeidere med fagskole får et generelt tillegg på kr 28 000,-. Arbeidstakere i unormerte stillinger får et generelt tillegg på 5%. Disse generelle tilleggene gis fra 1. mai.

I tillegg heves garantilønnsnivåene med kr 5 000 utover det generelle tillegget.

-Dette gir gode generelle tillegg til våre medlemmer, sier forbundssekretær Reidunn Wahl som representerte EL og IT Forbundet i forhandlingene. EL og IT Forbundet forhandlet sammen med Fagforbundet.

- Det er også verdt å merke seg at det er satt av en pott på 1,2% til lokale forhandlinger med virkningstidspunkt fra 1. september. Her er det viktig at de lokale tillitsvalgte står på. Dette skal være reelle forhandlinger, sier Wahl.

Det er ca 5 471 ansatte i bedriftene som omfattes av avtalen i bransjer som blant annet IKT-bedrifter, havn, avfall/gjenvinning, vann og avløp.

Protokoll fra forhandlingene