Landsoverenskomsten for elektrofagene

Hovedoppgjør 2022

Brudd i LOK-forhandlingene

Torsdag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og landsforeningen Nelfo om lønns- og arbeidsvilkårene til omlag 14.000 elektrikere.

(Foto: Knut Viggen/Nettverk/FriFagbevegelse)

– Vi har hatt grundige diskusjoner, men vi har ikke klart å komme fram til et resultat på noen av områdene, sier leder i EL og IT Forbundet og forhandlingsleder, Jan Olav Andersen.

Forhandlingene om Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK) startet tirsdag denne uka, og forhandlingsutvalget til EL og IT har hele tiden vært innstilt på å få til en enighet, men det ble etter hvert klart at dette ikke var mulig.

– Betaling for reisetid er et prioritert krav fra våre medlemmer, og det har vi vært tydelige på i hele forhandlingsprosessen. Dessverre har det ikke vært mulig å bevege arbeidsgiverne på dette punktet, sier Andersen. Bruddet i forhandlingene går nå videre til Riksmeklingsmannen

LOK-avtalen omfatter lønns- og arbeidsvilkårene til nesten 14.000 av EL og IT Forbundets medlemmer. Forbundet har med 29 krav fra landstariffkonferansen inn i forhandlingene. Betalt reisetid er et prioritert krav.

Les mer: Kravdokument
Les mer: Vedlegg: Del 1 – Akkordtariffen